Kontrola koncentrácie v oblasti distribúcie na Slovensku - Kita, Pavol
Koncentrácia podnikov v oblasti distribúcie sa začala rozvíjať v európskych krajinách v priebehu 80-tych a 90-tych rokov minulého storočia. Tento jav upútava čoraž väčšiu pozornosť zákonodarných a kontrolných orgánov jednotlivých štátov, ako aj inštitúcii EÚ zaoberajúcich sa dodržiavaním konkurenčných podmienok na trhu s cieľom podporiť hospodársky rozvoj v prospech spotrebiteľov. Autor analyzuje prístupy ku koncentrácii na základe rozhodnutí Európskej komisie, resp. kontrolných orgánov v jednotlivých krajinách EÚ a najmä rozhodnutí Protimonopolného úradu SR.