Analýza vývoja cien na trhu - Szomolányi, Karol, 1976-
Statický základný model trhu - rovnováha popísaná dvojicou rovníc, kde prvá rovnica vyjadruje dopyt a druhá ponuku. Dynamický model trhu. Možné prípady vývoja cien. Vplyv očakávaní na vývoj cien.