Objektovo orientované vývojové prostredia a nástroje od spoločnosti IBM Rational - Blahušiak, Martin
Objektovo orientovaný vývoj pomocou modelovacieho jazyka UML (Unified Modeling Language) v rámci objektovo orientovaných vývojových prostredí a nástrojov je v súčasnosti najpopulárnejším a najbežnejším spôsobom tvorby softvérových produktov. Spoločnosť IBM Rational patrila a aj v súčasnosti patrí medzi popredné spoločnosti poskytujúce takéto nástroje. Vybrané modelovacie nástroje IBM Rational.