Poistná štatistika v zdravotnom a nemocenskom poistení v súčasnosti - Hrnčiarová, Ľubica
Príspevok prezentuje využitie poistnej štatistiky v zdravotnom a nemocenskom poistení. Zaoberá sa najmä použitím stochastických procesov pri tvorbe ponuky produktov zdravotného poistenia. Na základe správnych a komplexných informácií a pri zohľadnení miestnych podmienok je možné vytvoriť široké spektrum aktuárskych predpokladov, ktoré sa aplikujú a v každej krajine sú zatiaľ rôzne. Autorky týmto chceli motivovať slovenských aktuárov, aby aj v tejto oblasti sme sa postupom času vyrovnávali vyspelým európskym krajinám.