Využitie metódy hlavných komponentov na klasifikáciu krajín - Vrábelová, Marta
Článok sa zaoberá zistením, ktoré krajiny v období pred prijatím eura boli najpodobnejšie vzhľadom na niektoré ekonomické ukazovatele. Projekcia krajín s euro a krajín v prechodovom období do faktorovej roviny.