Implementace Pilíře I v bankách - Sůvová, Helena
Praktické skúsenosti z implementácie Basel II z pohľadu regulátora. Problematika kapitálovej koncepcie Basel II, ktorá sa vzťahuje na banky, družstevné záložne a obchodníkov s cennými papiermi. Jedným zo základných cieľov Basel II je zvýšiť účinnosť a citlivosť metód merania a riadenia rizík a tým zvýšiť motiváciu regulovaných subjektov k obozretnému riadeniu rizík.