Euro v účtovníctve ROPO, obcí a VÚC - Majorová, Miriam
Základným predpisom, ktorý upravuje zavedenie meny euro je zákon č. 659/2007 Z.z. o zavedení meny eura v Slovenskej republike a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z.n.p. (označovaný aj ako "generálny zákon"). Tento zákon definuje pojmy používané v súvislosti s novou menou a určuje všeobecné postupy pri prechode na euro tak, aby bol zabezpečený organizovaný a plynulý postup pri takej rozsiahlej celospoločenskej zmene, akou je vstup Slovenska do eurozóny.