Relativní verze teorie parity kupní síly: problémy empirické verifikace - Mandel, Martin
Teória parity kúpnej sily (PKS) ako jedna z najstarších teórií menového kurzu, ktorá sa snaží vysvetliť pohyb kurzu v dlhodobom období. Problémy, ktoré vznikajú pri testovaní relatívnej verzie teórie PKS.