Zdanenie príjmov z investovaného kapitálu vo väzbe na medzinárodné zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia - Borčíková, Jana
Úprava v článku 11. Modelovej zmluvy OECD. Úrok netrpí ekonomickým dvojitým zdanením (na rozdiel od dividend), to znamená že nebýva zdaňovaný aj v rukách dlžníka, aj veriteľa. Pokiaľ nie je ustanovené inak, platba dane účtovanej na úrok spadá na príjemcu. Úroky podľa zákona o dani z príjmov. Daňovníci s neobmedzenou a obmedzenou daňovou povinnosťou. Úrok a finančný prenájom hnuteľnej veci.