Kurikulárna transformácia všeobecnovzdelávacej zložky stredoškolského ekonomického vzdelávania v SR - Novák, Jaromír, 1978-
Stručné naznačenie potrebných zmien a inovácií v rozsahu i obsahu všeobecného ekonomického vzdelávania na gymnáziách. Konfrontácia so zmenami, ktoré prináša školská reforma, pričom bolo zistené, že napriek pozitívnemu smerovaniu prijatých zmien ostáva na tomto druhu školy ekonomické vzdelávanie v porovnaní s ostatnými strednými školami stále výrazne poddimenzované a najmenej zodpovedá súčasným potrebám hospodárskej praxe.