Človek a spoločnosť v ére globalizácie - Briška, František
Globalizácia a jej dopad na človeka. Človek medzi autenticitou a spolužitím. Globalizácia - pojem, jej aspekty a dôsledky pre človeka. Multikulturalizmus. Globalizácia a demokracia, problém hegemónie v súčasnom svete. Proces formovania európskej identity.