Teoreticko-metodologické problémy výskumu konfliktov - Volner, Štefan
Konflikt, proces vývoja konfliktu. Nenásilné a násilné riešenia konfliktov. Termodynamická paradigma skúmania konfliktov. Klasifikácia konfliktov - podľa oblastí spoločenského života, podľa úrovne spoločenského života. Hlavné konflikty v súčasnom spoločenskom vývoji.