Etika v medzinárodnom podnikaní - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Etiku mnohí označovali za nevyhnutné zlo, prípadne ju stotožňovali s charitou. Mylné názory, že implementácia etiky je v rozpore s cieľom podnikania, teda tvorbou zisku, postupne ustupujú. Zmena vzťahov. Úlohy etiky v spoločnosti. Stav doma a vonku.