Regionálna diferenciácia okresov SR podľa dôvodov sťahovania - Jurčová, Danuša
Odpovede na otázku, či sa zmenila a ako sa zmenila situácia vo vnútornej migrácii SR v rokoch 1997 a 2007, a to z hľadiska dôvodov sťahovania, ktoré sleduje ŠÚ SR. Na analýzu migrácie bolo použitých niekoľko štatistických metód, najmä metóda zhlukovej analýzy.