Problematika hodnoty a ceny - Harumová, Anna, 1955-
Čo je cena, čo je oceňovanie. Čo je hodnota, čo je ohodnocovanie. V účtovníctve podľa zákona prevažne oceňujeme, pri znaleckej činnosti v zmysle platnej legislatívy ohodnocujeme. Stanovenie hodnoty za účelom účtovného zobrazenia. Účtovná hodnota majetku v medzinárodných predpisoch. V účtovníctve podľa zahraničných pravidiel je majetok a záväzky vedený v hodnote a nie cene.