Využitie výučby Informatiky pre podporu kontinuity obsahovej náplne predmetov fakulty - Kastl, Daniel
Príspevok sa zaoberá nevyužitým priestorom poskytovania informácií, ktorým je samotný obsah úloh a cvičení počas učenia predmetu Informatika. Navrhuje ponúknuť gestorom odborných ekonomických predmetov možnosť aby si určili údaje, s ktorými by mali študenti stretnúť už pred začatím štúdia ich predmetu. Vo vybraných bázach môžu následne určiť aj základné úlohy, ktoré sa s nimi vykonávajú. Takýto vstup zaradený do cvičebných a skúšobných príkladov informatických predmetov študentov nenápadne uvedie do základných číselných proporcií v rámci rôznych predmetov.