Dohoda z Cotonou jako základ změn podstaty vzájemných vztahů EU a zemí AKT - Kopecká, Petra
Analýza zmien v vzájomných vzťahoch medzi AKT (Afrika, Karibik, Tichomorie) a ES. Od Lomé ku Cotonou. Dohoda z Cotonou ako ukotvenie nových princípov spolupráce. Dohoda o ekonomickom partnerstve. Vývoj obchodnej výmeny po podpise Dohody z Cotonou.