Miesto sebahodnotiacich testov v moderných formách ekonomického vzdelávania - Pólya, Attila
Študent, ktorý je účastníkom e-learningovej formy vyučovania, potrebuje mať silnejšiu vnútornú motiváciu ako študent v klasickom vyučovacom procese. Z toho okrem iného vyplýva aj potreba bohatších možností merania svojho výkonu. Väčšina e-learningových systémov poskytuje možnosť tvorby výberových testov, ktoré sú zvyčajne realizované prostredníctvom dynamicky generovaných webových stránok. Tvorba sebahodnotiacich testov je možná v niekoľkých bežne prístupných a známych programoch. Nič nebráni teda tomu, aby aj programátorsky menej skúsený alebo úplne neskúsený pedagóg vytvoril svoje vlastné sebahodnotiace testy. a poskytol ich účastníkom svojich kurzov.