Makroekonomické aspekty priamych zahraničných investícií na ekonomický rast Slovenskej republiky - Novák, Marcel, 1979-
Vplyv priamych zahraničných investícií (PZI) na ekonomický rast Slovenskej republiky. Autori sa snažili empirickými metódami dokázať existenciu vzájomného vzťahu medzi priamymi zahraničnými investíciami a hospodárskym rastom Slovenska. Potreba vytvárania priaznivých podmienok pre zahraničných investorov.