Perspektívy prekonania súčasnej globálnej finančnej krízy v Európe a úloha Medzinárodného menového fondu v tomto procese - Jankovská, Anežka
Príčiny vzniku globálnej finančnej krízy a nové postupy pri jej prekonávaní. Dopady globálnej krízy na ekonomický rast a infláciu v Európe. Dopady finančnej krízy na vonkajšiu zadlženosť a saldo verejných rozpočtov v Európe. Opatrenia na stimuláciu reálnej ekonomiky. Perspektívy prekonania finančnej krízy a nepriaznivého ekonomického vývoja.