Medziodborové štúdium ako faktor zvyšovania kvality výučby cudzích jazykov - Bocková, Viera
Cieľom medziodborového štúdia je prekonávať hranice, ktoré existovali po dlhú dobu v tradičnej štruktúre štúdia v jednotlivých vedeckých disciplínach. Komunikácia v cudzom jazyku je iba jednou z mnohých podmienok na získanie výhodnej pracovnej pozície. Súčasní zamestnávatelia hľadajú zamestnancov, ktorí popri schopnosti komunikovať v jednom alebo lepšie vo viacerých cudzích jazykoch, budú mať svoju hlavnú špecifickú kvalifikáciu. Kombináciu štúdia cudzích jazykov a ďalšej vednej disciplíny im ponúkajú rôzne formy medziodborového štúdia. Autorka tohto príspevku sa pokúša definovať koncepciu medziodborového štúdia ako rovnoprávnu súčasť vysokoškolského štúdia a určiť výhody, ktoré táto pomerne nová forma štúdia ponúka pre učiteľov a študentov. Na EU v Bratislave majú študenti možnosť zvoliť si nemeckofónne, anglofónne alebo frankofónne štúdium. Tieto formy sú súčasťou ponuky študijných programov na EU v Bratislave.