Komparatívna analýza pravidiel proti medzinárodnému vyhýbaniu sa daniam prostredníctvom kontrolovaných zahraničných spoločností - Kubicová, Jana, 1961-
Špecifické pravidlá proti vyhýbaniu sa dani z príjmov z kapitálového majetku. Uvedené pravidlá sú porovnávané vo vybraných krajinách. Vyspelé krajiny štandardne využívajú tieto pravidlá, zatiaľ čo Slovenská republika vôbec. To môže priťahovať zahraničných investorov ale poškodzovať iné štáty.