Význam viacjazyčnosti v Európskej únii - Ondrušová, Terézia, 1978-
Príspevok vychádza z rôznych definícií viacjazyčnosti a ďalej sa zaoberá prístupom EÚ k tomuto problému. Viacjazyčnosť je dnes jednou z kľúčiových tém jazykovej politiky EÚ. Táto oblasť súvisí so vzdelávaním, ekonomikou a právom občanov komunikovať s inštitúciamo v ich vlastnom jazyku. Angličtina nie je postačujúca na komunikáciu v EÚ a vo svete. Jedným z dôkazov je fakt, že európske podniky kvôli nedostatočným jazykovým znalostiam prichádzajú o zisky. Príspevok tiež poukazuje na niektoré nedostatky jazykovej politiky EÚ.