Právna úprava súdnej spolupráce v trestných veciach v Európskej únii - Hurná, Lucia, 1978-
Spolupráca členských krajín EÚ v trestno-právnej oblasti - historický vývoj. Najdôležitejšie legislatívne nástroje upravujúce súdnu spoluprácu v trestných veciach. Inštitúcie Európskej únie v trestných veciach. Externé a interné faktory ovplyvňujúce vývoj trestného práva na európskej úrovni.