Vybrané geografické osobitosti Kuby - Križan, František
Geologické pomery a reliéf Kuby, Klíma, vodstvo, rastlinstvo a živočíšstvo Kuby. Obyvateľstvo a sídla, vývoj počtu obyvateľov. Administratívne členenie Kuby. Hospodárstvo Kuby. Štruktúra exportu cukru. Vybrané charakteristiky vývoja cestovného ruchu na Kube.