Jak globalizace ovlivňuje mzdy - Urban, Jan
Pod vplyvom globalizácie dochádza v posledných rokoch k novým trendom vo vývoji miezd a mzdových relácií. Zatiaľ čo priemerné mzdy (v reálnom vyjadrení) vo vyspelých krajinách stagnujú alebo dokonca klesajú, mzdová diferenciácia rastie. Globalizácia pritom postihuje aj profesie, ktoré boli v minulosti voči nej imúnne. Príčiny zmien. Konkurencia útočí alebo prenos pracovných miest.