Inštitúcie Európskej únie - Tkáč, Vojtech
Vývoj Európskych spoločenstiev. Vývoj inštitúcií Európskej únie. Colná únia. Rozširovanie Európskych spoločenstiev a neskôr EÚ. Eurozóna. Jednotlivé zmluvy. Právne pramene práva Európskej únie (nariadenia, smernice a rozhodnutia). Slovensko a inštitúcie Európskej únie. Vzťahy Národnej rady SR a vlády SR s inštitúciami EÚ. Právne záväzné akty ES a EÚ. Aktuálne legislatívne pramene. Európske zoskupenie územnej spolupráce. Podpora regionálneho rozvoja. Dôležité adresy.