Sprístupnenie základných finančných služieb spotrebiteľom alebo Nová štúdia EÚ mapuje finančné vylúčenie - Horníková, Adriana
Riziko sociálneho vylúčenia občanov v dôsledku nedostatočného prístupu k základným finančným službám. Úsilie Európskej únie o to, aby nikomu nebolo odoprené otvorenie základného bankového účtu. Priamo zasiahnutí - ľudia s nízkymi príjmami. Štúdia o "Poskytovaní finančných služieb a prevencii finančného vylúčenia". Projekt Spotrebiteľského inštitútu - semináre na tému základných bankových účtov v rámci EÚ. Zabránenie sociálnemu vylúčeniu.