Teoretický model, ideálny objekt a hypotéza - Husár, Jaroslav
Bázické myšlienky vedeckých tvrdení a cesty k ich získaniu. Pojmy teoretický model, ideálny objekt, hypotéza. Ony pomáhajú získať hlboké poznatky o tom ako funguje ekonomický systém. Cesta od empirických údajov k teoretickej predstave o objekte. Záver obsiahnutý v premisách. Konkrétny model a problémy a ťažkosti vedeckých záverov v ekonomických vedách. Potrebné kritériá pravdivého úsudku.