Minimálna mzda a minimálne mzdové nároky po zavední eura - Mačuha, Miroslav
Ustanovenie súm minimálnej mzdy platných od 1. januára 2009 nariadením vlády SR č. 422/2008 Z.z. Zmeny v zákone č. 663/2007 Z.z. o minimálnej mzde, ktorým sa zaisťuje najnižšia možná úroveň príjmu zamestnanca v pracovnom pomere, ale ktorý zároveň ovplyvňuje ďalšie nároky zamestnancov naviazané na výšku minimálnej mzdy, ako sú sadzby minimálnych mzdových nárokov, mzdové zvýhodnenie za nočnú prácu, mzdová kompenzácia za sťažený výkon práce, náhrada za čas pracovnej pohotovosti mimo pracoviska a výška priemerného zárobku zamestnanca. Princíp zaokrúhľovania pri prerátaní súm daných plnení v slovenských korunách na euro.