DPH v Európskej únii - Jusková, Mária
Pravidlá a povinnosti, ktoré platia v obchodovaní s tovarmi a službami medzi podnikateľmi, prípadne inými osobami z rôznych členských štátov EÚ. Na jednotnom trhu EÚ platí princíp krajiny určenia, ktorý znamená, že daň patrí krajine spotreby. Intrakomunitárny obchod, druhy, oslobodenie intrakomunitárnych dodaní od DPH. Každý členský štát EÚ má VIES (elektronický systém na výmenu daňových informácií pre účely správy DPH).