Ponímanie kapitálu v teórii a praxi - Masárová, Jana
Investície ako významný faktor, ktorý ovplyvňuje ekonomický rast a celkovú výkonnosť krajiny. Výsledkom procesu investovania je rast zásoby kapitálu. Vymedzenie pojmu kapitál v ekonomickej teórii. V štatistike SR sa vykazuje položkou tvorba hrubého fixného kapitálu.