Odborná angličtina v podmienkach poisťovníctva - Majtánová, Anna
Poisťovníctvo je náročná a vysoko špecializovaná činnosť založená nielen na výučbe odborných predmetov, ale je dôležitá aj výučba odborného jazyka. Angličtina ako svetový jazyk má v tomto dominantné postavenie, a preto aj na výučbu jazyka pre špecifické ciele sa kladú mimoriadne nároky. Svoju úlohu zohráva aj kontakt so živým prostredím. Predstava o prepojení jazykovej a profesionálnej praxe.