Kultúrna diverzita Európy a integračná politika EÚ - Fodorová, Veronika
Existencia istej kultúrnej jednoty, intelektuálne a mravné zvyky - podnety pre ekonomické a politické zjednotenie v Európe a základ európskej identity. Univerzálna európska identita. Motto -" E pluribus unum - Zjednotení v rozmanitosti". Redefinícia modernistickej identity. Interné odlišnosti v rámci EÚ konfrontované s odlišnosťami externými - kultúrnou diverzitou importovanou spoza vonkajších hraníc európskeho priestoru. Integrácia obyvateľov tretích krajín do európskeho priestoru.