Problém umiestnenia zberných miest - Pekár, Juraj, 1972-
Problém pokrytia vedie k umiestneniu minimálneho počtu zariadení, ktoré sú nevyhnutné na pokrytie všetkých zberných miest s maximálnou vzdialenosťou od obyvateľov. Problém možno riešiť optimalizačnými technikami alebo heuristickými algoritmami.