Voľný pohyb zamestnancov v EÚ - právny základ - Križan, Viktor
Cieľ voľného pohybu zamestnancov v EÚ. Ustanovenia o voľnom pohybe zamestnancov na území Spoločenstva majú prednosť pred opatreniami vnútroštátnej legislatívy. Smernice slúžiace na dosiahnutie voľného pohybu zamestnancov. Pojem zamestnanec, tak ako ho vymedzuje právo EÚ. Sloboda pohybu je základným právom zamestnancov a ich rodín.