Dôraznejšie na environmentálnych škodcov - Hanniker, Ladislav
Ochrane prírody musí pomáhať kvalitná a nekompromisná profesionálna inštitúcia. Postih ekokriminality je nedostatočný, nezodpovedá jej skutočnému rozsahu. Existencia množstva objektívnych i subjektívnych príčin pretrvávajúcich nedostatkov v boji proti rozmáhajúcej sa environmentálnej kriminalite. Snažme sa poučiť od vyspelejších. Bez výchovy to nepôjde, samotná represia situáciu nerieši.