Kríza doľahla na investície - Nagyová, Izabela
Obmedzený počet kupujúcich na trhu spôsobuje, že investori sa budú zameriavať na nehnuteľnosti produkujúce zisk so stabilným obsadením a dlhodobými nájomnými zmluvami. Načasovanie predaja a cenová dostupnosť sú pre optimalizáciu výnosov významnými faktormi. Hlavným dôvodom prepadu investičných objemov bola neochota či neschopnosť bánk požičiavať peniaze, čo súvisí s globálnou krízou. Financovanie investícií do nehnuteľností v strednej a východnej Európe obmedzuje aj nedostatok likvidity. Náprava v krátkom časovom horizonte nie je pravdepodobná.