Manažérstvo rizík civilizačných a prírodných katastrof v územných obvodoch samosprávnych celkov - Filip, Stanislav
Riziko, druhy rizík, manažérstvo rizika - výklad pojmov. Analýza súčasného stavu vykonávania analýzy rizík vzniku mimoriadnych udalostí v územných obvodoch. Zber podkladov na vypracovanie analýzy. Využívanie analýzy územia orgánmi samosprávy miest a obcí. Návrh možnej metodiky manažérstva rizík územných obvodov na vznik mimoriadnych situácií.