Ukazovatele verejných financií pri posudzovaní rovnomernosti rozdelenia dôchodkov v spoločnosti - Kubicová, Jana, 1961-
Uplatnením nástrojov verejných financií možno nerovnomernosť v rozdelení dôchodkov korigovať a priblížiť rozdeľovanie dôchodkov prijatej spoločenskej funkcie blahobytu. Na porovnanie stavu nerovnomernosti rozdelenia dôchodkov pred a po použití korekčných nástrojov verejných financií sa využívajú ukazovatele nerovnomernosti rozdelenia dôchodkov v spoločnosti. Prehľad týchto ukazovateľov. Osobitnú pozornosť autorky venujú metodike výpočtu priebehu Lorenzovej krivky a Giniho koeficientu, ktorú aplikujú na empirických údajoch piatich vybraných krajín.