Rusko a krize. Potápí se ostrov? - Svoboda, Karel
Rusko po kríze v r. 1998 , keď nebolo schopné splácať najzákladnejšie záväzky, nastúpilo na cestu rýchlej hospodárskej obnovy. Táto obnova bola často spájaná s cenami ropy. Dôsledkom finančnej krízy v USA (2008) došlo aj k pádu cien ropy a k zníženiu cien akcií. Makroekonomické dopady krízy boli doprevádzané veľkými problémami ruských firiem. Metalurgické a ropné koncerny sa ocitli v pasci svojej expanzie. Snaha prezidenta Putina nacionalizovať ruské hospodárstvo. Koncentrácia v ruskom bankovom systéme. Rusko opustí politiku umelého udržiavania rubľového kurzu.