Finančný leverage a jeho dopad na rentabilitu a riziko výnosov vlastného kapitálu - Polavková, Jana
Vzájomná závislosť medzi úrokovou mierou, rentabilitou aktív a rentabilitou vlastného kapitálu možno názorne ilustrovať pomocou teórie finančného leverage (finančná páka). Na jej základe možno urobiť závery o tom, aký vplyv na výnosnosť vlastného kapitálu mala situácia z konca 90. rokov v slovenských podnikoch, a čo bolo pre normalizáciu situácie potrebné dosiahnuť.