Seriál : Finančné trhy pre pokročilých - Pilch, Ctibor, 1957-
Menový swap (currency swap) je kontrakt, na základe ktorého dochádza medzi dvoma zmluvnými partnermi, inštitúciami alebo firmami z rôznych štátov k vzájomnej výmene devízových platieb. Menové swapy sú všeobecne kombinované obchody. Skladajú sa z dvoch devízových operácií. Tým sa líšia od ostatných devízových obchodov, ktoré majú charakter sólových obchodov (outright - trade), čiže sa uskutočňujú ako jediné. Charakteristikia jednotlivých druhov menových swapov.