Kríza v biznise - kríza v športe - Gašparovič, Matej
Finančná kríza prinesie ekonomické myslenie aj tam, kde to nie je bežné - do športu. Kluby sú závislé od reklamných príjmov, ale tie sú prvými položkami v rozpočtoch, ktoré firmy znižujú. Tak sa športové kluby môžu stať obeťami šetrenia. Riaditeľ japonskej automobilky Honda vyhlásil, že tím jeho automobilky odstupuje zo seriálu Formuly 1. Najbohatší futbalový klub Manchester United príde o zmluvu s hlavným partnerom AIG Life. Slovenské hokejové kluby v Martine, Nitre a v Žiline majú problém s tokom financií od sponzorov a s meškaním platieb. Vo futbalovom oddiele MŠK Žilina sa pred krízou plánujú brániť predajom najkvalitnejších hráčov do zahraničia.