Rakousko a Evropská unie - Štěpanovský, Jiří
Rakúsko ako jeden z najúspešnejších členských štátov Európskej únie a OECD. Spolupráca Rakúska s Nemeckom. Cesta Rakúska do Európskej únie. Predsedníctvo Rakúska v EÚ v rokoch 1998 a 2006. Dopad vzťahu občanov k EÚ na voľby a zloženie vlád. Voľby v r. 2008 a nová veľká koalícia. Vzťah novej vlády k Európskej únii a jej kritici.