Francouzské předsednictví Evropské unie: čtyři priority a úspěšné zvládnutí řízení tří hlavních krizí - Tulmets, Elsa
Priority predsedníctva Francúzska v Európskej únii: otázky energie a klimatických zmien, imigračná a azylová politika, poľnohospodárstvo a obranná politika. Krízy, ktoré ovplyvnili predsedníctvo Francúzska v EÚ: negatívne výsledky referenda o Lisabonskej zmluve v Írsku, vojna medzi Gruzínskom a Ruskom a medzinárodná finančná kríza na jeseň r. 2008.