Ekonomické sankce na počátku 3. tisíciletí - Druláková, Radka
Donucovacie a sankčné opatrenia - základná charakteristika. Ciele sankčných opatrení. Klasifikácia sankcií. Ekonomické sankcie - ich využitie a ciele. Efektívnosť ekonomických sankcií. Ekonomické sankcie ako nástroj medzinárodnej politiky - sankcie uplatňované OSN. Sankcie uplatňované Európskou úniou. Sankčné režimy OSN. Prehľad sankcií uplatnených EÚ od roku 1982.