Teoreticko-metodologické problémy vedeckého výskumu - Benčo, Jozef
Sociálno-ekonomické javy ako predmet vedeckého výskumu. Vzťah teórie a empírie vo vedeckých výskumoch. Funkcie teórie v metódach vedeckého výskumu. Funkcie empírie v metódach vedeckého výskumu. Funkcie hypotézy vo vedeckom výskume.