Global economic integration and economic security of countries - Kosír, Igor
Globálna ekonomická integrácia ako realita konca 20. a začiatku 21. storočia. Vplyv globalizácie na rast národných ekonomík. Význam regionálnych obchodných dohôd. Bývalé krajiny strednej a východnej Európy hľadajú svoje strategické pozície. Začleňovanie sa týchto krajín do medzinárodných organizácií. Medzinárodné dohody - CEFTA, BAFTA. Pozícia Ruska, Turecka.