HR outsourcing - prečo nie ? - Halagová, Lýdia
Outsourcing - využívanie vonkajších zdrojov. Vďaka outsourcingu si dnes firmy dokážu sprostredkovať svoje okamžité potreby oveľa rýchlejšie. Personálna agentúra vie obsadiť pozície výrazne rýchlejšie ako zamestnávateľ a často spôsobilejšie vybrať jednotlivcov s lepšou kvalifikáciou, prípadne použiť vlastný etablovaný tím schopných odborných pracovníkov. V celkovom kontexte vytvára táto služba nové pracovné miesta a pomáha bojovať proti nezamestnanosti a častému nákladnému naberaniu a prepúšťaniu zamestnancov, čo dokazujú svetové výskumy firiem. Outsourcing vs. virtuálny asistent. Výhody a nevýhody outsourcingu. Porovnanie európskeho a svetového výskumu outsourcingu.